Kdo je kdo?

Stručné představení nás všech.

Josef Šťastný

Prim

Hlavní lodivod naší muziky. Svět začal objevovat v roce 1997 a hned za rok uměl exnout litr piva. Absolvoval gymnázium ve Strážnici, nyní studuje chemii a technologii materiálů na Univerzitě Tomáše Bati ve Zlíně. Na housle vystřídal několik učitelů. Úplné základy a radost z hraní mu dali Pavel Múčka a Marie Němcová. V muzice má mladšího bratra Vojtu. Jejich taťka působí jako porotce soutěže o nejlepšího tanečníka slováckého verbuňku. Do tohoto medailonku nechtěl nic dávat, ale má smůlu. Práskli jsme ho.

Filip Gajda

Terc

Chodící diář. Ročník 2001. Chodil na gymnázium v Uherském Hradišti, nyní studuje práva na Masarykově Univerzitě v Brně. Renesanční člověk s nespočet koníčky. Ve hře na housle prošel rukama MgA. Miroslava Kolacii na ZUŠ ve Veselí nad Moravou. Dále ovládá hru na klavír, působí ve smyčcovém kvartetu a symfonickém orchestru. Je autorem několika zajímavých úprav našich čísel.

Michal Fojtík

třetí housle / obligát

Michal je také jeden z těch mladších – ročník 2003. Spolu s Vojtou budou své 50. narozeniny slavit ve stejném roce. Dojděte, bude to fakt kalba. Je absolventem obchodní akademie ve Veselí nad Moravou. Zprvu chodil na housle do ZUŠ Strážnice k Jaroslavu Cvekovi, nyní však již k Tomáši Janoškovi. Michal se také učí samostatně na kontrabas, cvičí v posilce a sportuje. Avšak pozor na něj…když už jdou všichni spát, Michal vytahuje housle a předvádí své skills do brzkých ranních hodin. Nevěříte? Věřte.

Robert Chytil

klarinet

Robča se narodil v roce 2002. Spolu s Martinem navštěvovali gymnázium ve Strážnici a nyní spolu studují všeobecné lékařství na Masarykově univerzitě v Brně. Mimo klarinet hraje ještě na saxofon. Působí v Big Bandu Základní umělecké školy ve Veselí nad Moravou a také jako tanečník v Souboru lidových písní a tanců Danaj ze Strážnice.

Vojtěch Šťastný

Cimbál

Benjamínek naší muziky a mladší brácha Jožky. Narodil se v roce 2003 a už tehdy mu sudičky předpověděly hru na cimbál. Tou si prošel na ZUŠ Kyjov pod rukami Antonína Horehledě. Vojtova silná stránka je jeho dochvilnost. Máme již odehranou první sadu, ale Vojta si teprve v klidu vyleze ze sprchy. Cimbál ladí až po kšeftu.

Martin Šebesta

kontra I

Nikdo mu neřekne jinak než Odynek. Doslova výběr z bobulí roku 2001. Spolu s Robčou studuje všeobecné lékařství na Masarykově univerzitě v Brně. Také je členem Souboru lidových písní a tanců Danaj ze Strážnice. Občas do muziky přinese nějakou úpravu a můžeme Vám říct, že za jeho harmonie jednou skončí v pekle.

Marek Tyllich

kontra II

Ročník 94 – nejstarší z nás. Pokud chcete něco řešit, tak s ním. Navštěvoval osmileté strážnické gymnázium, poté studoval učitelství geografie a informatiky na Univerzitě Palackého v Olomouci. Aktuálně učí na Základní škole v Hroznové Lhotě. Absolvoval hru na housle u MgA. Miroslava Kolacii na ZUŠ ve Veselí nad Moravou.

Matyáš Sečkař

Kontrabas

Basa tvrdí muziku. Narodil se v roce 1999. Absolvoval gymnázium v Kyjově nyní studuje na Univerzitě Tomáše Bati ve Zlíně. Na zušce ve Veselí nad Moravou začínal hrou na housle, ke kterým se občas vrátí, poté však přešel na kontrabas ke skvělému Martinu Slovákovi. Za nás skvělá volba. Jeho cit pro hru a harmonii zdobí naši muziku.